Over ons

Elke vierkante meter telt!

Boom² vzw

 

Boom² is een vereniging zonder winstoogmerk die zich inzet voor natuur- en bosuitbreiding in Vlaanderen. Hiervoor zet de vzw een waaier aan acties op poten. De voornaamste actie is dat onze vzw mensen de kans biedt om bosuitbreiding te realiseren door vierkante meters grond te sponsoren. De donaties worden integraal gebruikt om grond aan te kopen en vervolgens in te richten als natuur- of bosgebied. Zo krijgt iedereen de kans om de natuur in Vlaanderen een handje toe te steken.

Doelstelling

 

Onze doelstelling is om zo veel mogelijk bos en natuur, op een zo efficiënt mogelijke manier, te creëren. Hierbij wordt door Boom² aan marktverkenning gedaan en wordt geboden op stukken grond die qua prijs en potenties inzake natuurinrichting voldoende opportuniteiten bezitten. Door kosten en baten zorgvuldig af te wegen hopen we op termijn zo veel mogelijk grond te bebossen en/of milieutechnisch in te richten.

 

Onze vzw zet volop in op kostenefficiënte natuurontwikkeling. Zo gaat elke donatie rechtstreeks naar het aankopen en natuurtechnisch inrichten van grond. Het hoofddoel van de vzw is de creatie van biodiversiteit, dit door uitbreiding en inrichting van bos en natuur in Vlaanderen.

Steun

 

Naast inzamelacties bij particulieren gaan we ook op zoek naar sponsoring bij bedrijven en subsidies bij gemeentes en overheidsinstanties. Op die manier proberen we via alle mogelijke kanalen het bakstenen Vlaanderen wat meer kleur te geven. Heb jij zin om mee te stappen in dit verhaal en je steentje bij te dragen aan bosuitbreiding in Vlaanderen? Neem dan een kijkje op de pagina "steun ons" en maak het verschil want elke vierkante meter telt!

 

Copyright @ All Rights Reserved